Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn een carnavalsvereniging die op een ‘traditionele manier’ carnaval viert. Gezelligheid staat hoog in ons vaandel bij alle activiteiten die we organiseren.

Hoe doen we dit?

We vieren het carnaval op een “traditionele manier”. Dit betekent voor ons carnaval met alles er op en eraan. Traditioneel betekent dus niet oubollig of saai, in tegendeel. In de carnavalsperiode organiseren we feestavonden, doen we mee met het blèren (zangconcours) en bouwen we een carnavalswagen. Ook in de zomer zijn we actief.  Een korte uitleg.

Feestvieren

In de carnavalsperiode organiseren wij allerlei activiteiten. We beginnen in november met ons Elfde-van-de-Elfde-Bal. Vlak voor het carnaval losbarst, hebben we ons Carnavalsfeest. Voor dit feest verzinnen we ieder jaar een thema en een outfit voor die avond. Op carnavalsdinsdag is er het Snotpinnekesbal voor de kleintjes.

Blèren

In het Faantenlaand wordt ieder jaar, tijdens het Blèrconcours (zangconcours), het beste carnavalslied gekozen. De Leuthappers zijn enthousiaste deelnemers. We schrijven een lied, maken er een melodie voor, oefenen veel en blѐren uit volle borst mee tijdens het concours.

IMG_5889 (3)IMG_5855 (2)

IMG_5848 (2)

 

Bouwen

De Leuthappers zijn bouwers van carnavalswagens. We doen dit samen met de Daltons uit Raamsdonk. De laatste jaren bouwen we wagens in de categorie “grote wagens”. Uiteraard doen we ieder jaar mee met de optocht.

P2070192

P2070217S1700042

Even voor de duidelijkheid
Er is voor de leden geen verplichting om mee te doen aan de activiteiten. Leden nemen alleen deel aan die activiteiten waar ze plezier in hebben.

Andere activiteiten

Ook buiten de carnavalsperiode zijn we actief. We organiseren voor kinderen van leden en niet-leden op 2e Paasdag het Eieren zoeken. In het najaar zetten we een fietstocht uit waar het hele gezin aan kan meedoen.

Hoe lang bestaan we al?

We zijn opgericht in 1977 en sinds 1994 zijn we een officiële vereniging die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Ons domicilie

Het domicilie van de Leuthappers is Café Berende op het Sandoel 14, 4942 AT in Raamsdonksveer.

Contributie

Juniorleden (16 t/m 17 jaar)         € 5,00 per maand
Seniorleden                                      € 7,00 per maand

Wat krijg je daarvoor terug?

  • IMG_5889 (3)Gratis verteer bij het Elfde-van-de Elfde-bal en de feestavond voor de carnaval.
  • Je bent verzekerd tegen ongeval en schade tijdens de bouw en de optocht.
  • Je krijgt gratis kleding voor de optocht.
  • ….. en enorm veel plezier.

Aanmelden?

Spreekt onze vereniging je aan, meld je dan aan als lid. Aanmelden kan door een email te sturen naar cvdeleuthappers@gmail.com. Kijk ook naar onze website www.deleuthappers.nl